Welzijn Koggenland
De balans tussen Willen en Kunnen

Column

Elke maand even een onderwerp onder de loep; hoe staan wij als Fractie Welzijn Koggenland tegenover een onderwerp. Je kunt hier een impressie krijgen van onze visie.

Column april ’17

DOPAPRIL;

U heeft er vast iets van gehoord of iets over gelezen in de kranten.... maar wat is het eigenlijk; het heeft iets met April te maken, dat is overduidelijk... maar DOP: een ei, het kip en het ei.... Pasen.... Ahhh....., het heeft te maken met pubers; pubers uit de dop??? Nee, het blijkt dat DOP staat voor dopamine, een geluks hormoon dat vrij komt bij het opvangen van positieve opmerkingen!

Het is een opvoed challenge, ouders krijgen tips en trucs om meer in contact te komen met hun puber.

Een mooi initiatief vanuit de gemeente Koggenland, ouders hebben tegenwoordig niet makkelijk met het opvoeden van hun pubers; alle prikkels van de social media en veel gevaren zoals drank en drugs die op de loer liggen. De grote boze wereld, een wereld vol inspiraties!?

Herkenning, ondersteuning en aanvulling, een online methode om ouders positief te ondersteunen zodat zij hun pubers positief kunnen ondersteunen. Heerlijk al deze positiviteit in het voorjaar, laat maar komen!

Het is zo makkelijk gezegd (of opgeschreven) maar het doen..... dat gaat met vallen en opstaan! Gelukkig zijn er vele ouders in onze gemeente die hier mee bezig zijn, een soort van survival binnen het gezin. Met een lach en een traan... Elke dag een mailtje in de postvak waarin een opdracht staat, monitoren van gedrag van ouders en het kind. Bewustwording als sleutelwoord.

Er worden zelfs positieve recepten toegevoegd, ter inspiratie geeft Spruitjes en Zo! elke dag een paar lekkere, kindvriendelijke recepten. Ook leuk om met de kinderen te maken.

Kortom; doe je mee, lees je de lessen goed door, kijk je de filmpjes én doe je je best dan is het een win, win situatie voor het hele gezin. Ook de andere kinderen binnen het gezin en partner vinden het leuk om complimenten te krijgen en hoe leuk is het om positief te zijn naar je omgeving. Hopelijk blijft deze “flow” lang doorwerken, wie weet elke eerste van de maand nog even een opfrismailtje in het postvak?!

Positief zijn wij ook als fractie Welzijn Koggenland; uiteraard ondersteunen we dit soort acties binnen onze gemeente. Zorg voor een positieve sfeer en omgeving, iedereen vaart er wel bij! Laten we WEL ZIJN in Koggenland, jong en oud!