Welzijn Koggenland
De balans tussen Willen en Kunnen

Column

Elke maand even een onderwerp onder de loep; hoe staan wij als Fractie Welzijn Koggenland tegenover een onderwerp. Je kunt hier een impressie krijgen van onze visie.

Column juni ’17

Skeelerbaan Hensbroek

Door enthousiaste medeburgers met inspirerende ideeën komen er mooie plannen tot stand en geven het werk van een raadslid kleur. Zo’n voorbeeld is de Skeelerbaan in Hensbroek.

Eén van de initiatieven welke in de wintermaanden van 2017 groen licht heeft gekregen is de Skeelerbaan in Hensbroek: De KOGGENWAARDBAAN.

Foto 1 Skeelerbaan Hensbroek

Een Skeelerbaan op de plek van de ijsbaan. In de winter zal de baan zoals vertrouwd vol lopen met een dunne laag water om te kunnen schaatsen wanneer Koning winter een paar nachten kracht genoeg heeft. Wie weet komt Hensbroek in het nieuws vanwege een eerste natuurijswedstrijd!
Daarna zal in maart de baan droog gemaakt worden zodat de schaatstalenten kunnen skeeleren op een baan van asfalt. Glad en gestroomlijnd op een 200 meter baan, erg goed voor de bochtentechniek.

Veel vrijwilligers en bedrijven hebben enthousiast meegewerkt om het geheel vorm te geven, met sponsoren werven en hand- en spandiensten. Verder is er een energie boost losgekomen door het plan goed onderbouwd van schets tot uitvoering, te presenteren in het gesprek en kreeg groen licht bij de gemeenteraad. Er is zelfs extra parkeergelegenheid gecreëerd binnen de wallen van het terrein om zo overlast in de buurt te beperken.

Samenwerking met de schaatsverenigingen vanuit Heerhugowaard, Alkmaar en Ursem is er vanaf de kern; dit levert direct meerdere skeelerploegen op met ervaren trainers. Het lijkt alsof de vereniging al langer draait wanneer je ter plekke een kijkje gaat nemen op de maandag- of donderdagavond. Op zaterdagochtend is er les voor de jonge, aanstormende talenten.

Foto 2 Skeelerbaan Hensbroek

Verder kan de baan en het grasveld prima gebruikt worden voor andere doeleinden; o.a. een potje voetballen of trainen voor de beddenrace, wat een mogelijkheden voor de kern Hensbroek!

De opening is zondag 25 juni om 10.00. Mariska Huisman, voormalig toptalent bij de schaatsmarathon, zal op de baan het groene licht geven! U zult er vast nog over lezen in de kranten.

Benieuwd naar het resultaat? Neem een kijkje als u langs fietst of rijdt: Kooimanweg in Hensbroek (aan de rand van het dorp).

De Fractie Welzijn Koggenland staat achter dit soort initiatieven. Welzijn is tenslotte sporten en bewegen, actief en recreatief.