Welzijn Koggenland
De balans tussen Willen en Kunnen

Column

Elke maand even een onderwerp onder de loep; hoe staan wij als Fractie Welzijn Koggenland tegenover een onderwerp. Je kunt hier een impressie krijgen van onze visie.

Column juli ’17

Zomerreces

Met een ijsje in de hand, zittend in de buitenlucht met de laptop op schoot; de ideale omstandigheden om een column te schrijven met als onderwerp: zomerreces.

Volgens Wikipedia is het Zomerreces een periode rond de zomermaanden waarin een parlement geen geplande vergaderingen heeft. Het parlement kan wel tijdens een reces worden bijeengeroepen voor (spoed) debat.

Van een zomerreces mogen wij raadsleden ook genieten tijdens de zomermaanden, gekoppeld aan de schoolvakantie. De computer, de mailbox, de telefoon; voor ieder een ontspannen pauze.

Momenteel worden de laatste zaken afgerond; zo beoordelen we als raadsleden de zomernotitie en kijken we vooruit in de kadernota voor 2018. De gemeente Koggenland staat er financieel gezien bijzonder goed voor, zelfs na een korting op de OZB voor de inwoners en bedrijven is er nog ruimte voor nieuw beleid.

Daarna tijd voor onze vakantie, toch blijft er stiekem een stand-by knopje aanstaan in ons hoofd; waar we ook zijn. Je beoordeelt een andere gemeente wanneer je een uitstapje maakt of op vakantie bent; wat voor recreatie voorzieningen zijn hier, hoe is de woningbouw? Ook wordt de krant gelezen, wellicht uitgebreider dan normaal en we houden het nieuws bij; een ingebakken interesse, een voorliefde voor de omgeving en de wereld, het gaat gelukkig bijna als vanzelf. Daarom blijft het werk als gemeenteraadslid zo boeien. Het creëert ideeën voor het komende jaar.

Natuurlijk wensen we u ook een heerlijke zomer; gaat u op vakantie geniet van de nieuwe indrukken. Bent u thuis tijdens de zomer; geniet dan van onze prachtige gemeente. Haal een bos zonnebloemen een doos vers fruit bij de kweker en laat deze mooie producten een zomergevoel bezorgen. Mag u werken, dan zal er later in het jaar vast nog een vrije periode volgen om naar uit te kijken. Laten we allemaal Wel-zijn met elkaar!

Tot september.