Welzijn Koggenland
De balans tussen Willen en Kunnen

Column

Elke maand even een onderwerp onder de loep; hoe staan wij als Fractie Welzijn Koggenland tegenover een onderwerp. Je kunt hier een impressie krijgen van onze visie.

Column februari ’18

Zichtbaar en dichtbij

Zaterdagochtend gingen we, gewapend met een lege, groene rolemmer en een spandoek, als fractie Welzijn Koggenland op pad. Met als doel: zichtbaar en dichtbij de inwoner zijn.

We stellen ons de eerste dag op nabij de supermarkten in Obdam, er is veel activiteit wat ons goed doet. Een rode stift in de aanslag en voldoende formulieren. Veel mensen zijn bereid om onze vragen te beantwoorden, zo nu en dan even tijd voor een praatje. Wat fijn om te merken dat veel mensen zo betrokken zijn, oog hebben voor de gemeente en de activiteiten in en om de dorpen.

Verkiezingsactie februri 2018

De 2e zaterdag bezoeken we Ursem en Avenhorn, wederom stellen we ons op bij de supermarkten. Het zonnetje vergezeld ons ook deze dag weer. "Je krijgt wat je toekomt" vinden we een passende slogan, als een inwoner ons attendeert op het heerlijke winterweer. Ook hier weer veel feedback van de inwoners. Soms ook een negatief signaal, wat ons weer inspiratie geeft tot overleg met een wethouder of ons aan het denken zet.

Veel positieve energie kregen we terug, zelfs in de vorm van een traktatie van een warme croissant. Kortom, vruchtbare en inspirerende dagen. Zichtbaar en dichtbij blijven, een belangrijk item voor ons als fractie Welzijn Koggenland.

Aan het eind van de 2 dagen hebben we een ruime hoeveelheid formulieren welke zijn ingevuld en in onze rolemmer zijn verzameld. We zullen ze binnenkort bundelen en overhandigen aan onze wethouder, Koos Knijn, zodat hij dit als signaal mee kan nemen naar de komende vergadering van de HVC (Huis vuil centrale). Om zo HVC een advies mee te geven tussen willen en kunnen!