Welzijn Koggenland
De balans tussen Willen en Kunnen

Column

Elke maand even een onderwerp onder de loep; hoe staan wij als Fractie Welzijn Koggenland tegenover een onderwerp. Je kunt hier een impressie krijgen van onze visie.

Column april ’18

Coalitie

De uitslag van de gemeenteraadverkiezingen 21 maart 2018 is gezien als een “compliment van de kiezer”. VVD heeft de meeste stemmen gekregen en is de grootste partij geworden. Prettige gesprekken zijn er geweest, er is samen gekeken naar de toekomst en er zijn zorgvuldig afwegingen gemaakt met elkaar. In opbouwende gesprekken hebben de fracties in hun ogen, de juiste mix gevonden en deze na onderhandelingen omgesmeed tot coalitiestandpunten.

Vol vertrouwen gaat de coalitie zoals “vanouds” verder: Welzijn Koggenland samen met VVD en CDA. We hebben prettige jaren gehad met veel begrip en respect voor elkaar, onderhandelen vanuit het oog van onze inwoner. De kiezer was tevreden over de bestaande coalitie, konden we constateren. Er is tenslotte een zetel bij, de bestaande coalitie groeide en kreeg 13 van de 19 zetels. En ligt voortzetting van het ingezette succesvolle beleid voor de hand. De zetel verdeling in de gemeenteraad bestaat nu uit 5 fracties. De drie coalitiepartners zijn van mening dat er, naast een coalitieprogramma, ook een raadsbrede strategische agenda opgesteld dient te worden. Blij, trots en enthousiast gaan we er weer 4 jaar tegenaan!

Een prachtige voorzetting van ons beleid als Welzijn Koggenland.

Titel van het coalitieprogramma 2018- 2022:

Een krachtiger Koggenland voor en door inwoners

fractie Welzijn Koggenland per 21 maart 2018

fractieleden T. Kuijper- C. van Leijen en R. te Winkel