Welzijn Koggenland
De balans tussen Willen en Kunnen

Column

Elke maand even een onderwerp onder de loep; hoe staan wij als Fractie Welzijn Koggenland tegenover een onderwerp. Je kunt hier een impressie krijgen van onze visie.

Column juli ’18

West Friesland trots!

Zo nu en dan heb je momenten waarop je beseft dat je in een prachtige omgeving woont: als iemand van buitenaf je bezoekt en je er attent op maakt of wanneer je terug keert na een vakantie, weekend weg of een rit vanuit een andere provincie. Je rijdt over de A7 voorbij Purmerend en de ruimte lacht je toe, weilanden gevuld met vruchtbare gewassen of een kudde zwartbonte koeien. Oh zo vertrouwd en gewoon, maar is dat wel zo?

zwartbonte koeien

Hoe komt het dan toch dat de toerist regio West-Friesland nog niet veelvuldig weet te vinden? Amsterdam is heilig, ook onze stranden doen het goed bij de buitenlandse gast. Maar ook de regio West-Friesland heeft zoveel moois te zien en te beleven. Wilt u eens een verdiepende slag maken, neem dan een kijkje op www.regiowestfriesland.nl. Leuke filmpjes, wetenswaardigheden en een toekomst ambitie tot 2040 vindt u hier. De regio blinkt uit in agri & food, water en (duurzame) energie. Het is niet voor niets dat hier het schoonste water wordt gedronken, de beste zaden worden veredeld en de regio de erkende verse groenen leverancier van Nederland is. Reden voor het koninklijk paar om laatst een bezoek te brengen aan onze mooie regio, met veel ambities en de nuchtere West-Friese mentaliteit!

‘t Is mooi hier deel van te mogen zijn. Welzijn Koggenland reist graag mee door de tijd door middel van goede ambities die de regio met zich mee brengt. Mocht u deze zomer afreizen, vertel eens vol passie over ons West-Friesland en nodig uit, en besef bij thuiskomst: oost west - thuis best! De toerist is meer dan welkom in ons mooie West-Friesland.

Onze eigen visie als Welzijn Koggenland niet uit het oog verliezend. Je moet je mannetje (vrouwtje) staan in de politiek! In de laatste raadvergadering voor het zomerreces is de zomernotitie 2018 vastgesteld, waarin we vooruit kijken op de begrotingsruimte. Hiermee sluiten we het eerste halfjaar af, even alle politieke standpunten loslaten om na het reces de draad weer vol energie op te pakken. Want zo zegt een oud spreekwoord: “De boog kan niet altijd gespannen staan“! We komen elkaar weer tegen, laten we Welzijn in Koggenland.

Wij wensen u een goede zomer toe, tot in september!