Welzijn Koggenland
De balans tussen Willen en Kunnen

Column

Elke maand even een onderwerp onder de loep; hoe staan wij als Fractie Welzijn Koggenland tegenover een onderwerp. Je kunt hier een impressie krijgen van onze visie.

Column september ’18

Sportief Koggenland

Nationale sportmaand 2018 gemeete Koggenland

Heeft u het meegekregen in het nieuws? September sportmaand bij de gemeente Koggenland in samenwerking met NOC*NSF. Via de regionale kranten, dorpsbladen en huis aan huis bladen is er veel aandacht gegeven aan de sportieve insteek. Ook social media bleef niet achter; via Facebook, Twitter en Instagram kwam er regelmatig een melding dat er in onze gemeente sportieve uitdagingen staan gepland. Doel: haal de inwoners van de stoel en stimuleer ze om gezond en sportief te bewegen. Goed voor lijf en leden, maar ook zeker voor de geestelijke gezondheid. Met regelmaat even lekker sportief buiten of binnen aan de slag, een doel stellen dat haalbaar is en toch een uitdaging geeft. Verenigingen stimuleren om aan promotie te doen, met als bovenliggend doel meer leden te krijgen. Win-win?!

Welzijn Koggenland staat zeer positief tegenover dit plan. Het houdt onze inwoners fit en vitaal, behoedt hen voor eenzaamheid en de saamhorigheid in kernen zal hierdoor verstevigt worden. Dit zijn belangrijke aspecten uit ons verkiezingsprogramma.
Kortom laten we ‘wel’ zijn in Koggenland

We geven graag het goede voorbeeld, we fietsen heel wat kilometers naar besprekingen & vergaderingen. We zwemmen, rijden paard, skeeleren, judoën en wandelen.

Ook werden we afgelopen week nogmaals verrast door de gemeente. De nieuwe fietstunnel in Berkhout werd opengesteld. Als grote verrassing werden er ‘s morgens “Snelle Jelle’s” uitgedeeld aan de eerste gebruikers. Wat een inzet om de inwoners tevreden te laten zijn, jong en oud!

We hopen dat komend jaar alle fietstunnels in onze gemeente veelvuldig gebruikt zullen worden, ze zijn prachtig geworden! Wat een veilige aanwinst binnen de gemeente.
Verder zullen we verenigingen stimuleren om aan te sluiten bij de sportmaand om voor u als inwoner nog meer mogelijkheden te creëren. Zodat we met elkaar nog lang mogen genieten van een goede conditie en een vitale gemeente.