Welzijn Koggenland
De balans tussen Willen en Kunnen
Foto van Rianka te Winkel-Pancras

Ik ben Rianka te Winkel-Pancras, ik ben in 1968 geboren in Hensbroek en woon sinds 2001 in Obdam. Ik ben getrouwd met Daniël en moeder van 2 dochters, Miriam en Leah. Ik verzorg belastingaangiftes voor 65 plussers via KBO/PCOB in de dorpskernen Hensbroek, Wogmeer en Obdam. Ik ben secretaris van Seniorenbond Hensbroek/Wogmeer. Ik ben notulist bij het voorzittersoverleg van de voorzitters van de seniorenbonden in Koggenland. Bij de English Kids Clubs geef ik Engelse les aan basisschool leerlingen.

Waarom Welzijn Koggenland?

Ik was op afstand al wel geïnteresseerd in de Koggenlandse politiek, maar kon me toen nog niet zo vinden in de bestaande partijen. De keuze voor een lokale partij was al snel gemaakt omdat ik het belangrijk vind om dicht bij de inwoners te kunnen staan, zonder daarmee gehinderd te worden door de ideologieën van een landelijke partij. Toen begin 2014 Welzijn Koggenland werd opgericht, kwam daar toch “mijn” partij. Wat waren we trots toen we vlak na de oprichting met twee zetels in de Gemeenteraad kwamen en deel mochten uitmaken van de coalitie. In 2014 ben ik met veel plezier begonnen als fractievertegenwoordiger.

Na de verkiezingen van 2018, waar we wederom 2 zetels hebben behaald, ben ik raadslid geworden. In oktober 2020 heb ik het stokje overgenomen van Corrie en ben ik fractievoorzitter geworden. Namens de coalitie maak ik deel uit van de rekenkamercommissie van gemeente Koggenland. Een prachtige uitdaging om me zo nog verder te verdiepen in de gemeente politiek.

Foto van Tinda Kuijper-van der Roest

Graag wil ik mij even voorstellen; Tinda Kuijper-van der Roest is mijn naam. Geboren in 1971, opgegroeid net buiten de dorpsgrenzen van Ursem. Inmiddels woonachtig in het dorp Ursem, een dorp wat mij en mijn gezin veel positiviteit geeft; zowel de faciliteiten, de omgeving als de inwoners. Mijn leven speelt zich grotendeels af binnen de gemeente Koggenland, ik zit in het comité van de kerkenveiling, ik verzorg schaatslessen aan jong talent in de winter en graag draag ik mijn steentje bij op de basisschool. Tevens vind ik het prettig sportief te recreëren zoals skeeleren, fietsen of wandelen. De gemeente biedt alle mogelijkheden tot een tevreden, kansrijk leven.

Welzijn Koggenland heeft mij enthousiast gemaakt om mijzelf in te zetten binnen de b(l)oeiende Gemeente Koggenland, voor mijn medeburgers jong en oud. Een mooie uitdaging om naast mijn parttime baan bij het Clusius College in Purmerend en binnen de kaders van een dynamisch gezin; bestaande uit man en 2 zoons van 17 en 14 jaar oud mijzelf te verdiepen in de achtergrond van het gemeentebestuur binnen de missie van Koggenland. Onderwijs, wooncomfort, voorzieningen voor jong en oud, detailhandel optimaal houden, maar ook sportief en recreatief zullen mijn interesse zeker hebben. Streven is een tevreden, kansrijke omgeving voor alle burgers binnen de gemeente. Inmiddels al ruim 6 jaar betrokken en geboeid voor de gemeentepolitiek. Dichtbij kun je het verschil maken.